Over de Wensambulance

Stichting Ambiance Noord-Nederland (SANN) wil ernstig zieke mensen met een beperkte levensverwachting de mogelijkheid bieden om op geheel eigen wijze afscheid van hun leven te kunnen nemen.  Mensen die weten dat ze niet meer zullen genezen en hun leven binnen korte tijd zal eindigen, gaan vaak nadenken over wat ze allemaal hebben meegemaakt en welke wensen en dromen ze nog hebben. Wij willen mensen uit Noord-Nederland d.m.v. begeleidend ambulancevervoer helpen zo'n wens te vervullen, en zo een laatste indrukwekkende ervaring aan het leven toevoegen.

We willen mensen naar een voor de persoon bijzondere plek brengen en ze zo een speciale dag geven. Stichting Ambiance Noord- Nederland is een stichting die is opgericht door vrijwilligers die onder andere werkzaam zijn in de zorg.
 

Bestuur en vrijwilligers
Omdat er in het ziekenhuis of binnen de reguliere ambulancezorg niet altijd tijd is om iets extra’s te doen voor ernstig zieke mensen, voelden wij de behoefte om een stichting op te richten. Wij willen ernstig zieke mensen die afhankelijk zijn van liggend vervoer nog een hele speciale dag (of dagen) geven. Op 11 februari 2009 is de stichting Ambiance Noord-Nederland, na een aantal maanden van voorbereiding, officieel van start gegaan. Wanneer ernstige zieke mensen afscheid willen nemen van het leven, maar de omgeving niet in staat is te helpen met het vervullen van deze wens bijvoorbeeld door de ernst van de lichamelijke handicap, de huidige conditie of de benodigde zorg tijdens een reis, willen wij helpen de wens geheel kosteloos te vervullen. In het jaar 2012 hebben we ervoor gekozen om het woord “wensambulance” boven de naam van de stichting te zetten, zodat iedereen meteen kan zien wat wij doen.

Wie zijn wij?
Het bestuur bestaat uit Henk van de Boer (voorzitter), David Kremer (penningmeester). Daarnaast zijn nog vier mensen actief die het bestuur ondersteunen, namelijk: Wiebe Meintema (nazorg), ,  Erik Roelfsema  (wenscoördinator),  Sigrid Hummelen (promotie/activiteitencoordinator.) en Carla Kuizenga (Secretariaat)Ruim 125professionele vrijwilligers zijn zeer betrokken bij de Wensambulance Noord Nederland. De statuten en jaarrekeningen zijn op aanvraag beschikbaar. 

ambulancezorg_Groningen vivix UMCG Groningen Dotsimpel