Over ons

Wensambulance Noord Nederland wil ernstig zieke mensen met een beperkte levensverwachting de mogelijkheid bieden om op geheel eigen wijze afscheid van hun leven te kunnen nemen. Mensen die weten dat ze niet meer zullen genezen en hun leven binnen korte tijd zal eindigen, gaan vaak nadenken over wat ze allemaal hebben meegemaakt en welke wensen en dromen ze nog hebben. Wij willen mensen uit Noord-Nederland d.m.v. begeleid ambulancevervoer helpen zo'n persoonlijke wens te vervullen om zo een laatste indrukwekkende ervaring aan het leven toe te voegen.

Op deze manier gaan mensen naar een voor hen bijzondere plek of gelegenheid en ze ervaren zo een speciale dag. Wensambulance Noord Nederland is een stichting die is opgericht door vrijwilligers die veelal werkzaam zijn in de zorg.

Over ons

Bestuur en vrijwilligers

Omdat er in het ziekenhuis, zorginstelling of binnen de reguliere ambulancezorg niet altijd tijd is om iets extra’s te doen voor ernstig zieke mensen, voelden wij de behoefte om een stichting op te richten. Wij willen ernstig zieke mensen die afhankelijk zijn van liggend vervoer nog een hele speciale dag (of soms dagen) geven. Op 11 februari 2009 s de stichting Wensambulance Noord Nederland (eerder: stichting Ambiance Noord - Nederland) officieel van start gegaan. Ernstig zieke mensen hebben vaak nog een ultieme wens om afscheid te nemen van een bekende of aanwezig te zijn bij een bijzondere gebeurtenis las trouwen, doop of afstuderen van een naaste. De persoonlijk situatie maakt het vaak niet gemakkelijk de wens te vervullen. Door invulling te geven aan die situatie, de medische conditie of de benodigde zorg tijdens tijdens een reis, willen wij helpen de wens -geheel kosteloos- te vervullen. Dat is mogelijk door financiële bijdragen van vele kanten, kinderen via een actie, clubs via een actiedoel, dankbare familieleden, bedrijven en instellingen, kortom iedereen die zich verbonden voelt met de Wensambulance Noord - Nederland.

We voelen ons in ons werk en bij het vervullen van wensen enorm gesteund door drie ambassadeurs, de Commissarissen van de Koning in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe, de heren René Paas en Arno Brok en mevrouw Jetta Klijnsma.

Het bestuur en de circa 50 actieve vrijwilligers ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden: dat is hun bijdrage aan de Wensambulance Noord - Nederland. Momenteel wordt het bestuur gevormd door Henk van de Boer (Voorzitter), Carla Kuizenga (Secretariaat), David Kremer (Penningmeester), ondersteund door Wenscoördinator Erik Roelfsema, Wiebe Meintema(nazorg en wagenpark) en Sigrid Hummelen Promotie en-activiteitencoordinator.

ambulancezorg_Groningen vivix vorum UMCG Groningen Dotsimpel