Afscheidsconcert Kensington 30 Augustus 2022
menu

Afscheidsconcert Kensington 30 Augustus 2022

  • event 30-08-2022
  • schedule 08:00
  • timer 2 minuten

Kensington; afscheidstour

Op 30 Augustus 2022 heeft de Wensambulance Noord Nederland ons (mij en mijn vrouw), de mogelijkheid geboden om haar laatste Wens in vervulling te laten gaan, het samen bijwonen van een concert van de afscheidstour van Kensington.

Op 2 Januari 2015, kregen mijn vrouw en ik te horen dat zij kanker had, ongeneeslijk, maar goed behandelbaar. Jaren gingen voorbij en inderdaad de groei van de tumoren was relatief goed onder controle te houden met medicatie. Echter op 15 Augustus 2022, als donderdslag bij heldere hemel, kwam uit een gesprek met de arts dat mijn vrouw uitbehandeld was. Haar lichaam was niet sterk genoeg om verdere behandelingen te ondergaan en de overstap naar palliatieve zorg, werd gemaakt. Ondertussen werd ons verteld dat de Wensambulance bestond, waarin het mogelijk kon worden gemaakt om iemand zijn laatste Wens in vervulling te laten gaan. Tijdens een intens gesprek in het ziekenhuis met mijn vrouw, kwam naar voren dat haar grote Wens het bijwonen van het afscheidsconcert van Kensington was, een concert waarvan wij de kaarten al thuis hadden liggen. Op 18 Augustus werd zij vanuit het ziekenhuis overgebracht naar De Brink in Helpman. De Brink had contact opgenomen met de Wensambulance en de Wensambulance weer met mij. Op 23 Augustus kreeg ik het telefoontje waarin verteld werd dat alles omtrent de Wens geregeld was. Het werd daarna nog een spannenende tijd met veel onzekere momenten of ze, door de achteruitgang in haar gezondheid, het concert nog mee zou kunnen maken.

Maar toen was het 30 Augustus, mijn vrouw had alle krachten gebundeld en alle energie bijelkaar gespokkeld. Om 16:15 stond de Wensambulance voor De Brink om ons mee te nemen naar Amsterdam waar het concert was. Tijdens de rit naar ZiggoDome werd er heel goed voor ons gezorgd, ze heeft veel geslapen om al haar energie te sparen voor het concert. Rond 19:00 kwamen wij aan op de plek van bestemming. Het personeel van de ZiggoDome bracht ons naar onze plek, een prachtige plek met een mooi uitzicht op het podium waarbij alles goed te zien was. Mijn vrouw heeft intens genoten van de muziek en meegezongen waar mogelijk, dat maakte het voor mij minstens zo bijzonder om dit nog met haar mee te maken. Ook tijdens het hele concert zorgden de lieve vrijwilligers van de Wensambulance ervoor dat wij genoeg te eten en te drinken hadden, maar ook zorgden ze voor een aantal prachtige foto's van mijn vrouw en ons samen. Bij terugkomst in De Brink rond 00:30 na een onvergetelijke avond, was er voor haar nog een mooie verrassing, een gesigneerd limited edition plaat van Kensington. Ze was zo gelukkig met dit pachtige cadeau, echt de klap op de vuurpijl. De dagen erna vertelde ze de mooiste verhalen over het concert en wees trots naar de plaat die zij had gekregen die op de tafel in haar kamer stond.

Helaas is mijn vrouw op 6 September komen te overlijden, maar op de creamatie zijn alle beelden nog een keer vertoond om haar laatste Wens met iedereen te delen. Hier kon iedereen zien hoe zij tot op het laatst positief is gebleven en heeft genoten van ieder moment.

Lieve Rene en Wilma, nogmaals ontzettend bedankt voor het mede mogelijk maken van deze bijzondere dag. Een dag om nooit, maar dan ook nooit meer te vergeten.

Website laten maken door Dotsimpel