Dagje Ameland
menu

Dagje Ameland

  • event 21-02-2021
  • schedule 00:00
  • timer 2 minuten

Dagje Ameland 21-02-2021

Mam(68)

April 2018 kregen wij het verschrikkelijke nieuws te horen dat onze moeder ernstig ziek is. Juli 2018 heeft ze een operatie gehad en dat ging goed. De ziekte bleef 1,5 jaar onder controle. Op 5 februari 2021 het slechte nieuws gekregen dat ze uitbehandeld is. Vanaf die tijd gaat ze erg achter uit. De verpleegkundige  van de wijkzorg vertelde ons over de wensambulance. Ik meteen het wensformulier ingevuld en paar uur later werd ik al gebeld! Mijn moeder wou heel erg graag naar Ameland omdat ze daar deels is opgegroeid en vroeger met ons als gezin daar ook op vakantie gingen. Donderdagavond was alles geregeld en de zondag erop gingen we al naar Ameland! Snel nog een extra auto en tickets geregeld voor op de boot voor mijn broer, man en dochter van 5! En er was nog een verrassing! Onze nicht Carla is vrijwilliger bij de wensambulance en zij ging mee, geweldig! Om 10.00 uur werden we opgehaald door Rene en Carla.

Op naar Ameland met de boot! Op Ameland aangekomen gingen we richting Hollum, we stonden voor het huis waar wij eigenlijk allemaal  fijne (vakantie)herinneringen hebben.

Rene regelde met de bewoner dat mijn moeder in en om het huis mocht kijken! Dat vond ze zo fijn! Zo gastvrij van de beste man. Na wat gesproken te hebben over vroeger gingen we door naar de vuurtoren. Onder het genot van een kopje koffie en thee kon ze op een afstandje de vuurtoren bekijken. Daarna nog een geweldig rit over het eiland richting Nes om vervolgens een aantal kilometers over het strand te maken met een landrover waarvan ze kon genieten van het strand en de zee!

Echt prachtig mooi vond ze het!

Daarna samen nog kobbeling en haring gegeten.

Helaas kon mijn moeder niets meer eten maar desondanks genoot ze ervan omdat wij er ook van genoten.

Oei! 16.50 uur! Tijd om weer naar de boot  te gaan! Wat ging de dag toch snel voorbij! Maar wat een geweldige dag was het! Wat heeft ze genoten! Zelfs de dagen erna nog! Toppers René en Carla en iedereen van de Wensambulance Noord Nederland, hartelijk dank voor deze onvergetelijke dag! Dagje Ameland 21-02-2021

 

 

Website laten maken door Dotsimpel