Dagje Schiermonnikoog
menu

Dagje Schiermonnikoog

  • event 01-05-2019
  • schedule 00:00
  • timer 2 minuten

Onze ervaring met de Wensambulance

Half april 2019 kregen wij het slechte nieuws te horen dat mijn man ernstig ziek was en er geen behandeling meer mogelijk was. Carla, onze verpleegkundige van de wijkzorg en tevens ook vrijwilliger van de wensambulance, vroeg of wij bekend waren met het werk van de wensambulance. Ze heeft toen het een en ander uitgelegd en vroeg of mijn man nog een wens had, nog graag samen met mij iets zou willen doen. Mijn man en ik zijn samen een aantal keren naar Schiermonnikoog geweest en hebben daar veel fijne herinneringen aan. Als het mogelijk was, zou hij daar nog graag een keer met mij naartoe willen gaan. Carla heeft dit toen met de coördinator van de wensambulance besproken en binnen een paar dagen was het geregeld dat we met de wensambulance naar Schiermonnikoog zouden gaan. Wat mijn man niet wist was dat mijn zoon en schoondochter ook mee gingen. Ook ons kleine hondje Senna mocht mee wat het voor ons echt compleet maakte. 
In de ochtend van 1 mei werden we met de wensambulance opgehaald door Henk en Carla. Op de boot werd de ambulance zo neergezet dat de achterdeuren open konden zodat mijn man en ik vanuit de ambulance en onder het genot van een kopje koffie over de zee uit kon kijken. Op Schiermonnikoog zijn we met een speciale rolstoel even het strand op geweest en hebben daar leuke foto’s gemaakt. Daarna in het strandpaviljoen koffiedrinken met wat lekkers erbij.  Mijn man had niet zoveel eetlust meer maar was dol op aardbeien. Daar had hij nog wel zin in, aardbeien met een dikke laag slagroom. Dat kon geregeld worden. Hij genoot ervan!
We kwamen met de wensambulance op plaatsten waar wij leuke herinneringen aan hadden en brachten we nog een bezoekje aan de vuurtoren. En aan het eind van de dag zijn we met elkaar nog iets gaan eten waarna we begonnen aan de terugreis. 
We hebben een heel fijne dag gehad en hebben samen met onze zoon en schoondochter er nog een prachtige herinnering bijgekregen. We hebben het nog vaak over deze mooie dag gehad. Op 21 mei is mijn man overleden. 
Het is geweldig mooi wat de vrijwilligers van de wensambulance doen. Nogmaals mijn oprechte dank. 

G. Snippe – Frijlink. 

Website laten maken door Dotsimpel