Dagje Texel
menu

Dagje Texel

  • event 08-02-2014
  • schedule 00:00
  • timer 3 minuten

Wens vervuld l Een mevrouw heeft samen met haar gezin nog een dag van Texel genoten En toch voel ik me bezwaard.. ik dacht dit dit voor terminale patienten was en dat ben ik niet. Ik bespreek dit met Jose en Ingrid wie ben ik om hierom te vragen ? dit is toch voor hele zieke mensen ? Ja en jij bent niet ziek Hennie ? Jawel maar niet terminaal, klopt maar je kunt niet een dagje weg en daar is deze ambulance ook voor. Vind het moeilijk want ja ook ik ben ernstig ziek kun je zoiets vragen, maar het zou zo heerlijk zijn voor ons allemaal. Ik googel wensambulance en stuur mijn wens in...
Binnen twee dagen worden we gebeld door Jolanda de coordinator van de wensambulance, na ons gesprek zegt ze dit moet lukken ! er wordt over en weer overlegt en er wordt een datum geprikt 8-2-14 dan gaan we met ons allen een dagje naar Texel !! Met ons gezin Wander ( mijn man) Lisa (dochter) en Aaron ( vriend) en Nick (zoon) en ik Hennie.

We worden 's morgens om 9 uur opgehaald, kopje koffie en we gaan. Kleine volksverhuizing.. Nick mag mee in de ambulance hij mag voor in zitten. Wander, Lisa en Aaron in de auto erachter aan. We nemen de boot van 11.30 en gaan naar Texel. Het is vreselijk slecht weer onderweg het waait heel hard en het regent. Op de afsluitdijk waait het echt heel hard. Ik hoop dat we in ieder geval droog weer krijgen... En dan als we de boot op gaan is het droog !  zelfs de zon begint wat te schijnen.. Fijn!

Eerst naar de Bonte Belevenis daar worden we hartelijk verwelkomd krijgen koffie, cocolademelk met slagroom, thee en een enorm stuk eigen gemaakte appeltaart met slagroom ! heerlijk we hebben geen trek meer. Dan gaan we oude ambachten bekijken en doen : kaars en zeep maken, papier scheppen en brood bakken. Dan nog een bakkie koffie of thee. Dan gaat de rest van de groep nog even kijken in de bierbrouwerij en distileerderij. Krijgen onze eigen gemaakte spulletjes mee. Op naar het strand ! Het waait heel hard en het zand stuift over het strand, schuimkoppen op het water een prachtig gezicht. Voor mij een beetje te koud (mag niet ziek worden) dus de ambulance wordt gedraait zodat de deuren open kunnen en ik kan kijken naar de zee en ons gezin. Ja de dames van de wensambulance zijn niet voor 1 gat te vangen! Dit is genieten met volle teugen.  Wander en Nick zijn aan het vliegeren, Lisa en Aaron aan de wandel en foto's maken natuurlijk. Hier vermaken we ons een hele poos. Dan op verzoek van de kinderen op naar de kartbaan! Wander, Lisa, Aaron en Nick vliegen over de baan. Halen elkaar in.. het gaat wel erg hard hoor. Maar ze vinden het fantastisch !! We nemen de boot van 18 uur terug. Stoppen in Den Oever om bij de Zingende Wielen nog wat te gaan eten, snitzel en een dikke sorbet na... Heerlijk. Om ongeveer 22.15 zijn we weer thuis, we zijn allemaal moe maar hebben een heerlijke, fantastische dag gehad. Voor mij een hier kan ik heeeel lang op teren moment, maar ook voor ons als gezin was dit superdag.

Dames van de de wensambulance bedankt voor deze dag!!! Wat fijn dat dit kan !!!
Onze dank en hartelijke groeten Wander, Hennie, Lisa, Aaron en Nick.

 

Website laten maken door Dotsimpel