Dagje Zandvoort/Bloemendaal aan zee
menu

Dagje Zandvoort/Bloemendaal aan zee

  • event 19-09-2017
  • schedule 00:00
  • timer 2 minuten

 

 

dinsdag 19 september 2017 jl, heb ik samen met mijn terminale partner Marcel en mijn zoontje Kevin Gerkes, een dagje aan de kust van Nederland doorgebracht. Dit was de allerlaatste dag, dat we samen herinneringen hebben opgehaald van onze vakantie's aan de kust in Nederland. In het verleden waren Marcel en ik daar regelmatig te vinden. Mijn partner Marcel wilde graag nog een dagje naar zijn lievelings-eiland Terschelling. Dit was helaas telken niet mogelijk vanwege een volgeboekte boot waar geen plaats was voor de Wensambulance. Ik was al een tijdje bezig om dit te organiseren via Dhr.Roelfsema, wenscoordinator van Wensambulance Noord Nederland. Bovendien ging Marcel na zijn 40e verjaardag behoorlijk achteruit en werd zijn gezondheid alleen maar zorgelijker. Hij had al vele tegenslagen gehad en was ook slecht ter been. Om deze dag in vervulling te laten gaan, heb ik de Wensambulance Noord Nederland ingeschakeld. Ik kreeg al snel respons van Dhr.Roelfsema en hij liet deze wens voor mij in vervulling gaan. Omstreeks 10u stond de gele Wensambulance voor de deur in Drachten. Met de chauffeur Henk en verpleegkundige Jeanet waren we op pad gegaan. Uitgezwaaid door buren gingen we op pad. Marcel was goed ingepakt, door de Morfine heeft hij veel liggen slapen. Ons zoontje Kevin van 2 jaar zat in het kinderstoeltje. Hij was enthousiast omdat hij fan is van voertuigen met toeters en bellen. We werden voorzien van alle gemakken en als er iets was, stonde ze klaar voor ons. We zijn vanuit Drachten via de Afsluitdijk langs de kust gereden. Getrakteerd op koffie en gebak. Kevin heeft zich voorbeeldig gedragen. Na een paar uur gereden te hebben, kwamen we aan bij Bloemendaal aan zee waar we met de brancard het strand op zijn gegaan. Het was toevallig een schitterende nazomerse dag en hebben wij de vrijwilligers Henk en Jeanet getrakteerd op een drankje en bitterballen. We zaten bij paviljoen de Bloemendale in het zonnetje te genieten en Kevin speelde heerlijk in het zand. De belangstelling was enorm van nieuwsgierige mensen op het strand, want er staat niet elke dag een Wensambulance op het strand. Bij vertrek kwamen mensen aanhollen die ons petjes, cd's en andere spullen overhandigden van het strandpaviljoen. Van Bloemendaal waren we richting Zandvoort gegaan en toen via de polder richting Friesland. Omstreeks 19:30 werden we weer netjes thuisgebracht door de gele Wensambulance Noord Nederland. Het was een geweldige dag, om nooit te vergeten. Namens mijn partner M.E.Gerkes wil ik hierbij de mensen van wensambulance Noord Nederland hartelijk bedanken voor deze onvergetelijke dag. Mijn 40 jarige partner Marcel Gerkes, is helaas daarna overleden aan de gevolgen van darmkanker en een bijkomende longontsteking. R.I.P zaterdag 23-09-2017. In memory door Kim Prakken Gerkes.

 

 

Dagje Zandvoort/Bloemendaal aan zee

Laatste wens ambulance

Mijn huisgenoot /ex-partner is 99 jaar en woont sinds een halfjaar op de verpleegafdeling van een verzorgingshuis. IK bezoek hem -uiteraard- regelmatig en op een van mijn bezoeken vroeg ik hem of jij nog een wens had die hij graag gerealiseerd zou willen hebben. ‘Ja’ zei deze tuinliefhebber die in zijn vrije tijd veel in zijn grote tuin bezig was met het planten van bolletjes. Hoe vol de tuin ook was met rozen, grassen, bomen, zelf uit-gespitte vijvers of andere uitgravingen, er was altijd plaats voor bolletjes en nog meer bolletjes van allerlei bijzondere varieteiten van narcissen, tulpen, orchideen, cyclamen en nog veel meer. ‘ ik zou graag een tuin willen bezichtigen’.

Gezien de plaats waar wij wonen leek de Tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart, zeer geschikt om te bezoeken. In het verleden, lang geleden, hebben mijn ex en ik deze tuinen bezocht en hebben mooie herinneringen daar aan. Gezien de immobiliteit van mijn ex was de vraag hoe komen wij daar.

Een kennis van mij maakte mij attent op de organisatie: Wensambulance.

Dus ik heb de organisatie gebeld en heb de wens voorgelegd: ‘Geen probleem, doen we, komt in orde’. Geen formulieren, geen chatbot maar een heuse mannenstem. Heerlijk.

Op de afgesproken dag op de afgesproken tijd, reed de ambulance voor. Mijn ex en ik in de ambu en onze dochter met zoon en vriend achter ons aan in eigen auto. Naar Dedemsvaart. Daar aangekomen bleek dat de vrijwilligers / organisatie van de Wensamulance de hele dag verder verzorgde van toegangskaartjes, versnapering tot het rond duwen van het brancard -wat niet altijd makkelijk was!- Hier en daar stonden we stil om van de schaarse zon te genieten of van de geuren.

Wij allen zijn de vrijwilligers van de Wensambulance zeer dankbaar voor hun inzet, goeie humeur  om van deze, voor ons, bijzondere dag een onvergetelijke feestdag te maken.

Mijn ex kon de verzorging vertellen  over de Tuinen en nog dagen er na met blijdschap terug kijken op dit cadeau.

Namens ons allen: Dank jullie wel, vrijwilligers en organisatie die deze – misschien wel laatste -  wensen mogelijk maken.

Gudrun Ruarus

Website laten maken door Dotsimpel