Een laatste keer naar Zee
menu

Een laatste keer naar Zee

  • event 12-03-2023
  • schedule 08:00
  • timer 1 minuut

Een laatste keer naar zee:

Als geboren Katwijkse, heeft Ameriek een grote liefde voor de zee. Werk en vrienden, maakten jaren gelden echter, dat Katwijk verruild werd voor verschillende andere plaatsen in Nederland. Maar de zee bleef trekken en veel weekenden werden bij familie aan Zee doorgebracht. Tot een ernstige hersenbloeding daar een einde aan maakte en opname in het Verpleeghuis Tonckenshuys in Zuidwolde(Dr) nodig was. Met posters van het strand en schilderijen van de beroemde kerk aan de muur, bleef de verbinding met Katwijk enigzins in stand. Maar daadwerkelijk nog een dagje naar het strand gaan, was onmogelijk. Nu ook door verdere lichamelijke achteruitgang het einde in zicht komt, was de verrassing des te groter dat Wensambulance Noord Nederland een reis naar Katwijk kon verzorgen. Op Zondag 12 Maart, stonden 2 fantastische mannen klaar om Ameriek naar de familie aan zee te brengen. Het werd een prachtige dag.

Laatste wens ambulance

Mijn huisgenoot /ex-partner is 99 jaar en woont sinds een halfjaar op de verpleegafdeling van een verzorgingshuis. IK bezoek hem -uiteraard- regelmatig en op een van mijn bezoeken vroeg ik hem of jij nog een wens had die hij graag gerealiseerd zou willen hebben. ‘Ja’ zei deze tuinliefhebber die in zijn vrije tijd veel in zijn grote tuin bezig was met het planten van bolletjes. Hoe vol de tuin ook was met rozen, grassen, bomen, zelf uit-gespitte vijvers of andere uitgravingen, er was altijd plaats voor bolletjes en nog meer bolletjes van allerlei bijzondere varieteiten van narcissen, tulpen, orchideen, cyclamen en nog veel meer. ‘ ik zou graag een tuin willen bezichtigen’.

Gezien de plaats waar wij wonen leek de Tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart, zeer geschikt om te bezoeken. In het verleden, lang geleden, hebben mijn ex en ik deze tuinen bezocht en hebben mooie herinneringen daar aan. Gezien de immobiliteit van mijn ex was de vraag hoe komen wij daar.

Een kennis van mij maakte mij attent op de organisatie: Wensambulance.

Dus ik heb de organisatie gebeld en heb de wens voorgelegd: ‘Geen probleem, doen we, komt in orde’. Geen formulieren, geen chatbot maar een heuse mannenstem. Heerlijk.

Op de afgesproken dag op de afgesproken tijd, reed de ambulance voor. Mijn ex en ik in de ambu en onze dochter met zoon en vriend achter ons aan in eigen auto. Naar Dedemsvaart. Daar aangekomen bleek dat de vrijwilligers / organisatie van de Wensamulance de hele dag verder verzorgde van toegangskaartjes, versnapering tot het rond duwen van het brancard -wat niet altijd makkelijk was!- Hier en daar stonden we stil om van de schaarse zon te genieten of van de geuren.

Wij allen zijn de vrijwilligers van de Wensambulance zeer dankbaar voor hun inzet, goeie humeur  om van deze, voor ons, bijzondere dag een onvergetelijke feestdag te maken.

Mijn ex kon de verzorging vertellen  over de Tuinen en nog dagen er na met blijdschap terug kijken op dit cadeau.

Namens ons allen: Dank jullie wel, vrijwilligers en organisatie die deze – misschien wel laatste -  wensen mogelijk maken.

Gudrun Ruarus

Website laten maken door Dotsimpel