Familie-dag in Zeist
menu

Familie-dag in Zeist

  • event 15-06-2024
  • schedule 00:00
  • timer 1 minuut

Zaterdag (15 juni 2024) is mijn broer Victor van Assen naar Zeist gebracht door twee ongelofelijk betrokken, lieve mensen. Het was mij een genoegen om de
heenreis met Victor mee te mogen reizen. Hij heeft genoten van de rit, hoewel hij erg veel geslapen heeft. Maar dat is tegelijkertijd ook de kracht: rustig reizen en daardoor de gelegenheid (in ons geval een familiedag) zo uitgerust mogelijk mee kunnen maken.

Stichting Wensambulance Noord-Nederland heeft Victor/ons heel erg blij gemaakt met de geweldige inzet en begeleiding. Wij zijn jullie daar bijzonder
dankbaar voor. Zoals Jette Klijnsma schrijft in jullie brochure: geweldig wat jullie voor (terminaal) zieke mensen doen!

Uit de grond van mijn hart dank ik jullie daar nogmaals voor en ik weet zeker dat Victor, als hij daartoe in staat zou zijn, daar nog een schepje bovenop zou doen.

Met hartelijke groet,

Irma Reinders

Laatste wens ambulance

Mijn huisgenoot /ex-partner is 99 jaar en woont sinds een halfjaar op de verpleegafdeling van een verzorgingshuis. IK bezoek hem -uiteraard- regelmatig en op een van mijn bezoeken vroeg ik hem of jij nog een wens had die hij graag gerealiseerd zou willen hebben. ‘Ja’ zei deze tuinliefhebber die in zijn vrije tijd veel in zijn grote tuin bezig was met het planten van bolletjes. Hoe vol de tuin ook was met rozen, grassen, bomen, zelf uit-gespitte vijvers of andere uitgravingen, er was altijd plaats voor bolletjes en nog meer bolletjes van allerlei bijzondere varieteiten van narcissen, tulpen, orchideen, cyclamen en nog veel meer. ‘ ik zou graag een tuin willen bezichtigen’.

Gezien de plaats waar wij wonen leek de Tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart, zeer geschikt om te bezoeken. In het verleden, lang geleden, hebben mijn ex en ik deze tuinen bezocht en hebben mooie herinneringen daar aan. Gezien de immobiliteit van mijn ex was de vraag hoe komen wij daar.

Een kennis van mij maakte mij attent op de organisatie: Wensambulance.

Dus ik heb de organisatie gebeld en heb de wens voorgelegd: ‘Geen probleem, doen we, komt in orde’. Geen formulieren, geen chatbot maar een heuse mannenstem. Heerlijk.

Op de afgesproken dag op de afgesproken tijd, reed de ambulance voor. Mijn ex en ik in de ambu en onze dochter met zoon en vriend achter ons aan in eigen auto. Naar Dedemsvaart. Daar aangekomen bleek dat de vrijwilligers / organisatie van de Wensamulance de hele dag verder verzorgde van toegangskaartjes, versnapering tot het rond duwen van het brancard -wat niet altijd makkelijk was!- Hier en daar stonden we stil om van de schaarse zon te genieten of van de geuren.

Wij allen zijn de vrijwilligers van de Wensambulance zeer dankbaar voor hun inzet, goeie humeur  om van deze, voor ons, bijzondere dag een onvergetelijke feestdag te maken.

Mijn ex kon de verzorging vertellen  over de Tuinen en nog dagen er na met blijdschap terug kijken op dit cadeau.

Namens ons allen: Dank jullie wel, vrijwilligers en organisatie die deze – misschien wel laatste -  wensen mogelijk maken.

Gudrun Ruarus

Website laten maken door Dotsimpel