Jan Poppink nog één keer naar zijn geboortestad Amsterdam
menu

Jan Poppink nog één keer naar zijn geboortestad Amsterdam

  • event 22-02-2024
  • schedule 19:00
  • timer 1 minuut

Jan Poppink nog één keer naar zijn geboortestad Amsterdam

Al ruim 3 jaar, bezoek ik als vrijwilliger, Jan Poppink in het verzorgingstehuis/Verpleeghuis Weidesteyn in Hoogeveen. Naar aanleiding van zijn 90e verjaardag, vroeg ik hem of hij nog een wens had voor zijn verjaardag. Hij wilde nog graag een rondvaart door de grachten van Amsterdam. Na een telefoontje met de Wensambulance Noord Nederland, kon dit gerealiseerd worden. Het is een onvergetelijke dag voor hem geworden, mede door de begeleiders René en Richard met hun humor en zorg. Zij hebben de rondvaart; rondrit Amsterdam en wandeling Vondelpark tot een succes voor hem gemaakt. Geen "broodje van Kootje"maar kreeg wel een Amsterdams patatje met kroket. Zijn wens is in vervulling gegaan. Bedankt!

Geertje Boelen-Westerhof

Laatste wens ambulance

Mijn huisgenoot /ex-partner is 99 jaar en woont sinds een halfjaar op de verpleegafdeling van een verzorgingshuis. IK bezoek hem -uiteraard- regelmatig en op een van mijn bezoeken vroeg ik hem of jij nog een wens had die hij graag gerealiseerd zou willen hebben. ‘Ja’ zei deze tuinliefhebber die in zijn vrije tijd veel in zijn grote tuin bezig was met het planten van bolletjes. Hoe vol de tuin ook was met rozen, grassen, bomen, zelf uit-gespitte vijvers of andere uitgravingen, er was altijd plaats voor bolletjes en nog meer bolletjes van allerlei bijzondere varieteiten van narcissen, tulpen, orchideen, cyclamen en nog veel meer. ‘ ik zou graag een tuin willen bezichtigen’.

Gezien de plaats waar wij wonen leek de Tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart, zeer geschikt om te bezoeken. In het verleden, lang geleden, hebben mijn ex en ik deze tuinen bezocht en hebben mooie herinneringen daar aan. Gezien de immobiliteit van mijn ex was de vraag hoe komen wij daar.

Een kennis van mij maakte mij attent op de organisatie: Wensambulance.

Dus ik heb de organisatie gebeld en heb de wens voorgelegd: ‘Geen probleem, doen we, komt in orde’. Geen formulieren, geen chatbot maar een heuse mannenstem. Heerlijk.

Op de afgesproken dag op de afgesproken tijd, reed de ambulance voor. Mijn ex en ik in de ambu en onze dochter met zoon en vriend achter ons aan in eigen auto. Naar Dedemsvaart. Daar aangekomen bleek dat de vrijwilligers / organisatie van de Wensamulance de hele dag verder verzorgde van toegangskaartjes, versnapering tot het rond duwen van het brancard -wat niet altijd makkelijk was!- Hier en daar stonden we stil om van de schaarse zon te genieten of van de geuren.

Wij allen zijn de vrijwilligers van de Wensambulance zeer dankbaar voor hun inzet, goeie humeur  om van deze, voor ons, bijzondere dag een onvergetelijke feestdag te maken.

Mijn ex kon de verzorging vertellen  over de Tuinen en nog dagen er na met blijdschap terug kijken op dit cadeau.

Namens ons allen: Dank jullie wel, vrijwilligers en organisatie die deze – misschien wel laatste -  wensen mogelijk maken.

Gudrun Ruarus

Website laten maken door Dotsimpel