Nog 1x naar Ameland
menu

Nog 1x naar Ameland

  • event 07-09-2017
  • schedule 00:00
  • timer 1 minuut

Nog 1x naar Ameland, dat was de grootste Wens van mijn zusje. Het heeft even geduurd voordat ik dit bericht aan jullie kon schrijven, het ging allemaal zo snel. Op Maandag 4 September 2017 belde ik jullie, met het verzoek de laatste Wens van mijn zusje te kunnen vervullen. Donderdag 7 September gingen we. Op weg naar Ameland! Helaas overleed mijn zusje een paar dagen later, op 10 September 2017. Zoals ik al zei, het heeft even geduurd, zo vaak heb ik jullie willen bedanken dat jullie dit voor haar mogelijk hebben gemaakt. Maar hoe mooi het ook was om die dag samen met haar te beleven, zo moeilijk is voor mij ook de herinnering eraan. Ik kon het maar niet opbrengen om jullie een bericht te schrijven. Steeds weer die tranen, ook nu op dit moment van schrijven, maar ik moet en zal jullie bedanken. Bedankt voor de dag die wij als gezin, haar kinderen, onze ouders mijn dochter en ik, nog met haar mochten beleven. Met geen enkel woord kan ik beschrijven hoe dankbaar ik ben dat wij deze dag voor altijd in onze herinnering zullen hebben!  De geweldige begeleiders Jaap en Sander, die er bij waren, het was Super. Ik heb ze beloofd zodra ik kan, ik een donatie zou doen. Helaas zit ik in de bijstand, maar mijn belofte blijft staan! Die donatie komt er, want ik ben jullie eeuwig dankbaar dat we 2 dagen voor haar overlijden nog 1 keer een Super dag met haar hebben mogen beleven. Lieve mensen van de WensambulanceNoordNederland, nu 5 maanden na haar oevrlijden weet ik nog steeds niet de juiste woorden te vinden om jullie te laten weten hoe dankbaar ik jullie ben. Met vriendelijke groet; Mirjam Strik

 

 

Laatste wens ambulance

Mijn huisgenoot /ex-partner is 99 jaar en woont sinds een halfjaar op de verpleegafdeling van een verzorgingshuis. IK bezoek hem -uiteraard- regelmatig en op een van mijn bezoeken vroeg ik hem of jij nog een wens had die hij graag gerealiseerd zou willen hebben. ‘Ja’ zei deze tuinliefhebber die in zijn vrije tijd veel in zijn grote tuin bezig was met het planten van bolletjes. Hoe vol de tuin ook was met rozen, grassen, bomen, zelf uit-gespitte vijvers of andere uitgravingen, er was altijd plaats voor bolletjes en nog meer bolletjes van allerlei bijzondere varieteiten van narcissen, tulpen, orchideen, cyclamen en nog veel meer. ‘ ik zou graag een tuin willen bezichtigen’.

Gezien de plaats waar wij wonen leek de Tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart, zeer geschikt om te bezoeken. In het verleden, lang geleden, hebben mijn ex en ik deze tuinen bezocht en hebben mooie herinneringen daar aan. Gezien de immobiliteit van mijn ex was de vraag hoe komen wij daar.

Een kennis van mij maakte mij attent op de organisatie: Wensambulance.

Dus ik heb de organisatie gebeld en heb de wens voorgelegd: ‘Geen probleem, doen we, komt in orde’. Geen formulieren, geen chatbot maar een heuse mannenstem. Heerlijk.

Op de afgesproken dag op de afgesproken tijd, reed de ambulance voor. Mijn ex en ik in de ambu en onze dochter met zoon en vriend achter ons aan in eigen auto. Naar Dedemsvaart. Daar aangekomen bleek dat de vrijwilligers / organisatie van de Wensamulance de hele dag verder verzorgde van toegangskaartjes, versnapering tot het rond duwen van het brancard -wat niet altijd makkelijk was!- Hier en daar stonden we stil om van de schaarse zon te genieten of van de geuren.

Wij allen zijn de vrijwilligers van de Wensambulance zeer dankbaar voor hun inzet, goeie humeur  om van deze, voor ons, bijzondere dag een onvergetelijke feestdag te maken.

Mijn ex kon de verzorging vertellen  over de Tuinen en nog dagen er na met blijdschap terug kijken op dit cadeau.

Namens ons allen: Dank jullie wel, vrijwilligers en organisatie die deze – misschien wel laatste -  wensen mogelijk maken.

Gudrun Ruarus

Website laten maken door Dotsimpel